Let our light SHINE !

Gisteravond, zondag 15 november, was ik in de radio uitzending ‘het heldere uur’ te gast in Studio Alphen. Het was een bijzondere ervaring ‘online’ te zijn in de ‘ether’, mede gezien het onderwerp waar we over hebben uitgewisseld: de bestemming der volkeren.

Net als een mens heeft ook een land een persoonlijkheid en een ziel. De ziel van elk land wordt geroepen werkzaam te worden en ‘het ego/ik eerst’ te overstijgen. De aanslag in Parijs kun je zien als een wake-up call voor het land Frankrijk, maar ook voor heel Europa.
Het feit dat ‘kwade krachten’ zich hebben gemanifesteerd betekent tevens dat de lichtkrachten worden ‘gesterkt en aangewakkerd’ om tot manifestatie te komen. Het is geen toeval dat de lichtstad Parijs een doelwit is geweest.

Naast het medeleven betuigen met de slachtoffers en hun nabestaande vraagt het van alle mensen méér dan ‘een kaarsje aansteken en liefde sturen’. Het vraagt van elk mens om zijn persoonlijke terrorist, de negatieve kracht in zichzelf, op te sporen. Alles wat gezien is en gekend in liefde kan geen kwaad meer aanrichten. Het is immers de tegenkracht die we zelf (bewust of onbewust) gecreëerd hebben om ons bewust te maken van onze innerlijke Lichtkracht.
Als we in ons bewustzijn de dualiteit overstijgen en werkelijk beseffen dat alles en iedereen Eén is, ook licht en donker/goed en kwaad, dan is er niets om tegen te vechten… dan beseffen we dat onvoorwaardelijke Liefde altijd overwint en kan ons LICHT STRALEN om allen nabij te zijn die nog in de nevelen van het duister en de angst rondtasten.

Dat deze gebeurtenissen plaatsvinden nu de kerstenergie begint in te dalen in het collectieve bewustzijn van de mens zal de mens(heid) nog meer gaan beseffen dat wij allen geroepen worden om te ontwaken… en mee te gaan bouwen aan een nieuwe samenlevingsvorm met respect voor ieders eigenheid en levensbeschouwing.
Aan het eind van de uitzending op de klanken van ‘Be still me soul’ kwam de gedachte in me op: het is gezegd… het is de ether in… het is gehoord.

Wetende dat er altijd oren zijn die niet willen horen en ogen die niet willen zien,
en dat niet gevoeld wordt… wat niet gevoeld wil worden,
door de mens die niets anders kent dan zijn eigen gedachtewereld, onderdrukt door zijn eigen terrorist. Ook dat is een werkelijkheid die we dienen te accepteren.
Er komt een moment dat ook voor deze mens het licht van de ziel zal gaan schijnen.

Ook al is het goed bedoeld, stuur geen licht, daarmee bevestig je de dualiteit…
Wees Licht… uitstralend de wereld in… wetende dat we allen één Zijn.

Let our light SHINE….!