Christiane Beerlandt: “Bewustzijnsgroei in groepsverband op wereldniveau is noodzakelijk wanneer het om massale uitdroging gaat.” Deze woorden van Christiane nodigden mij uit tot het schrijven van het volgende artikel.

De Zon schijnt al maanden onophoudelijk en de temperaturen zijn extreem hoog. We maken op de planeet Aarde een periode van grote droogte door.
Vandaag is er een vollemaansverduistering die bijna op elke plek op aarde gezien worden (heb ik in een artikel gelezen). De maan komt op in het teken Waterman op 27 juli (juli is het teken Leeuw). Waterman staat recht tegenover Leeuw in het astrologische Vaste Kruis: winter tegenover zomer. Het vaste kruis heeft o.a. te maken met het ordenen van innerlijke ervaringen en willen handelen vanuit je diepste overtuiging.

De Maan staat symbool voor ons onderbewustzijn en haar trillingsfrequentie beïnvloed onze gevoelens, emoties en verlangens.
Onze gevoelens behoren tot het element water. Doordat de Aarde (die dan tussen Zon en Maan staat) de kracht van de Zon ‘vermindert’ kunnen onze nog niet verwerkte emoties en onbewuste verlangens ‘aan het licht komen’, beter gezegd: naar boven drijven. Het water mag stromen… dan zullen de vlammen (lees ook natuurbranden) van het persoonlijkheidsvuur gedoofd kunnen worden. Met doven bedoel ik dan dat het persoonlijkheidvuur transformeert tot de kracht van ons Zelfbewustzijn.

Dit kan alleen vrucht dragen als we in volledig Zelfvertrouwen zijn en vanuit innerlijke Autoriteit in groepsverband deelnemen aan de bewustzijnsontwikkeling die de Aarde en ons aardse zelf nu doormaakt. Dit is een belangrijk thema van het Watermantijdperk.
‘Toon je kracht. Wees zacht en in mededogen naar je gevoelswereld.
Laat stromen wat nog opgesloten zit om welke redenen dan ook.
Verbind je met elkaar, met een groep die aansluit bij jouw bewustzijn,
met de intentie om tot wasdom te komen van je ware Zelf.
Niemand is een eiland omringt met zijn eigen water.
We leven allemaal op één eiland, de Aarde, omgeven door de Kosmische Levenszee’.

-Diny van den Arend-