Toekomstperspectief

Een fijne wereld om in te leven creëer je zelf in samenwerking met elkaar. Hoe kunnen wij onze (klein-) kinderen een toekomstperspectief bieden waarin zij tot hun recht komen als wereldburger op onze planeet aarde? Wat vraagt dat van ons, als volwassenen, aan bewustwording, opdat wij hun signalen verstaan? Wat kunnen wij als volwassenen, opvoeders, begeleiders, juffen en meesters, onze kinderen bieden en wat bieden zij ons? Wie zijn de volwassenen en wie zijn de kinderen?

Elke volwassene van nu is ooit als baby geboren en kind geweest. Daarom begin ik deze avond door het kind in u aan te spreken: het verlichte innerlijk kind, uw stralende Aanwezigheid. Hoe kon iemand je ooit vertellen dat je minder bent dan dát. Herinner je…

Ik ben een kind van het Licht,
op Aarde geboren met een missie.
U bent ook een kind van het Licht,
geboren met een missie.
Wat is die missie van u en mij?
Het realiseren van onze innerlijke droom!
Wat is die innerlijke droom?
Wij zijn allen gekomen, om te leven in vreugde,
de wereld te dienen, lichtstraaltjes uit te delen …
door mensen op te beuren, er te zijn voor elkaar,
zieken en stervenden nabij te zijn,
de eenheid die we als mensheid vormen,
door de Liefde, zichtbaar te maken,
de Kosmische Dans te dansen.
Deze innerlijke droom ligt verborgen
in onze persoonlijke doelen.
Maar voordat wij deze droom waar kunnen maken,
moeten wij eerst aardse vaardigheden leren.

Als we geboren worden moeten wij ons lichaam leren besturen. Elke spier, elk orgaan moet ontwikkelen.
Ook op emotioneel en mentaal gebied is er een ontwikkeling. Deze vaardigheden leren wij, waardoor wij uiteindelijk onze talenten en gaven kunnen gebruiken en nieuwe talenten leren te ontwikkelen.
Wat leeft in onze geest, wil werkelijkheid worden op Aarde. En al doende leren we, hoe we creëren en wat we creëren. Het resultaat is afhankelijk van het feit of we creëren vanuit ons ware Zelf of vanuit ons schaduw zelf ook wel ego genoemd.
Creëren we slechts om onze persoonlijke behoeften te vervullen? Of houden we ook rekening met anderen in het geheel… en leven we vanuit ons bewustzijn van eenheid en liefde? Hoe volwassen is een mens eigenlijk op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied? Dat zijn vragen die we onszelf mogen stellen in voorbereiding op de indaling van de kerstenergie.

-Diny-

(uit mijn lezing: Toekomstperspectief, 1 november 2006)