Eerste wet van ‘De Wetten van de Magie’

Vervolg op de Inleiding van ‘De Wetten van de Magie’
(zie mijn vorige blog van 8 september j.l.)

Eerste wet ‘het Zwaard van Waarheid’:
De eerste wet van de Tovenaar: mensen zijn dom, wanneer er een behoorlijke motivering is, zal iedereen bijna alles geloven. Ze zullen een leugen geloven omdat ze willen geloven dat die waar is, of omdat ze bang zijn dat hij waar zou kunnen zijn.
De hoofden van mensen zitten vol kennis, feiten en dingen die ze geloven, maar het meeste ervan is niet waar, toch denken ze dat het allemaal waar is. Mensen zijn dom: ze kunnen slechts zelden het verschil zien tussen een leugen en de waarheid, maar toch zijn ze ervan overtuigd dat ze het kunnen en daarom zijn ze nog makkelijker voor de gek te houden.

Gebruik van deze wet: ‘Mensen hebben een vijand nodig om het gevoel te krijgen dat ze een doel hebben. Doelbewustheid is veel belangrijker dan de waarheid. Feitelijk heeft waarheid hier niets mee te maken. Iemand (..vul maar in…) verschaft hun een andere vijand dan hemzelf, een gevoel van doelbewustheid. Mensen zijn dom; ze willen geloven. Bang zijn dat iets waar is, is die mogelijkheid aanvaarden. De mogelijkheid aanvaarden is de eerste stap naar geloven.‘
Voor de meeste mensen is het niet de waarheid die belangrijk is, maar het motief. Mensen geloven wat ze willen geloven en vechten zich soms dood voor die overtuiging, hoe vals ze ook zijn.

Diny: ‘Niets is wat het lijkt.’
Wees met volledige aandacht in het hier en nu. Zoek de waarheid in alles wat op je pad komt. Ontsluier de illusie met waarheid! Denk na en geloof niet onvoorwaardelijk wat je wordt voorgespiegeld.