De Vijfde Wet van ‘De Wetten van de Magie’
Boekbespreking van ‘De Wetten van de Magie’ van Terry Goodkind

Vervolg op mijn Inleiding van ‘De Wetten van de Magie’ (blog van 8/9), de Eerste Wet (blog van 15/9), de Tweede Wet (blog van 20/9), de Derde Wet (blog van 25/9) en de Vierde Wet (blog van 2/10).

Vijfde Wet ‘Ziel van het Vuur’
De vijfde Wet van de magie: Let op wat mensen doen, niet alleen op wat ze zeggen, want daden zullen een leugen verraden.

In dit boek lees je dat de drie akkoorden zijn losgelaten in de wereld. Hierdoor verliest elke Tovenaar het gebruik van zijn magie.
Uit het boek: De akkoorden zijn oeroude wezens die ontstaan zijn in de onderwereld. De Gratie (een Gratie is een universeel symbool) moet verbroken worden om ze naar de wereld van leven te brengen. Aangezien ze afkomstig zijn uit de onderwereld, zijn ze uit enkel Subtractieve Magie ontstaan, en dus veroorzaken ze een onbalans als ze eenmaal in deze wereld zijn. Magie heeft evenwicht nodig. Aangezien ze volledig uit Subtractieve Magie bestaan, hebben ze Additieve Magie nodig om hier te kunnen bestaan, want het bestaan is een vorm van Additieve kracht, en dus onttrekken de akkoorden Magie aan deze wereld zolang ze hier zijn.

De ‘akkoorden des doods’ onttrekken magie aan de wereld van leven. Ze hebben een eigen persoonlijkheid, kunnen doden en nemen het uiterlijk aan van het wezen dat zij doden. Zij hebben geen ziel. Sommigen verbergen zich in vuur en ze kunnen op vonken reizen.
Sommigen zijn zo mooi dat het je adem beneemt… voorgoed. Ze zijn maar vaag zichtbaar, totdat je hun aandacht trekt. Als het slachtoffer ze eenmaal ziet, krijgen ze gedeeltelijk vorm door het verlangen van het slachtoffer zelf, en dat verlangen is onweerstaanbaar. Ze genieten het meest van de jacht op mensen. Ze kennen geen genade. Ze genieten vooral van het doden door vuur.
Om de wereld te redden dienen de akkoorden teruggestuurd te worden naar de onderwereld.

Met behulp van de vijfde Wet lukt het de hoofdpersoon van het boek om de akkoorden terug te sturen naar degene die ze heeft gecreëerd. Met deze daad wordt de magie in de wereld hersteld.

Diny: Macht heeft een vernietigende uitwerking op de levenskracht in de wereld en het individuele scheppende vermogen.
Macht ontleent zijn kracht aan het verlangen van het slachtoffer zelf… Eenmaal in de greep van dit verlangen zal het slachtoffer sterven. Tenzij het je lukt om de vernietigende energie te keren en terug te sturen naar degene die ze heeft gecreëerd.