De Tiende Wet van ‘De Wetten van de Magie’
Boekbespreking ‘De Wetten van de Magie’ van Terry Goodkind.

Vervolg op mijn Inleiding van ‘De Wetten van de Magie’ (blog van 8/9), de Eerste Wet (blog van 15/9), de Tweede Wet (blog van 20/9), de Derde Wet (blog van 25/9), de Vierde Wet (blog 2/10), de Vijfde Wet (blog 14/10), de Zesde Wet (blog 20/10), de Zevende Wet (blog 28/10), de Achtste Wet (blog 5/11) en de Negende Wet (blog 21/11).

Alle blogs bij elkaar vormen een mooie voorbereiding op de kerstenergie. Het geeft tevens inzicht van wat er nu in de wereld speelt.
Als je mijn eerdere blogs vanaf de Inleiding t/m de 9e Wet nog niet hebt gelezen raad ik je aan om dit eerst te doen, zodat je de beweging van de energie kunt voelen en de Wet in jou herkend wordt.

Tiende Wet ‘Fantoom’: Wie zich halsstarrig van de waarheid afkeert, pleegt verraad aan zichzelf.

Toepassing van de wet: Staar je niet blind op één ding. Kijk goed om je heen. Laat je aandacht niet door ‘de vijand’ in een bepaalde richting dwingen, want dan zie je alleen wat hij wil zien.
Geen enkele oorlog wordt defensief gewonnen. Velen vechten omdat zij gedwongen worden onder dreiging van geweld of zelfs de dood of omdat ze geloven in een goede zaak. Geef het verzet op. Kom in actie en zorg ervoor dat de vijand om vrede vraagt.

In het boek komt Richard erachter dat hij zich alleen maar inzet om zijn vrouw te vinden. Zij is degene waarover een ketenvuurbezwering is uitgesproken. Niemand herinnert zich haar bestaan en alle herinneringen over haar zijn in ieders geheugen gewist, behalve bij Richard omdat hij tijdens de bezwering het Zwaard van Waarheid vasthield. Echter het leger van D’hara vraagt zijn leiding bij de beslissende eindstrijd. Iedereen vraagt hem te stoppen om een fantoom na te jagen (voor hen bestaat zijn vrouw immers niet).
Na een innerlijke strijd ziet hij een visioen. Als hij ziet in welk een lijden de wereld gestort wordt als hij niet in actie komt gaat hij naar de legerleiding en vraagt hen te stoppen met de verdediging. In plaats daarvan vraagt hij het leger naar het geboorteland te gaan van de agressor en dáár alles te vernietigen en plat te branden. Hij kiest de weg van de aanval.
Zelf gaat hij op zoek naar de bron van de gebeurtenissen: de oorlogstovenaar die toentertijd dit alles had voorzien en instructies heeft achtergelaten voor degene die de leiding zou hebben in de beslissende eindstrijd: Richard. Nadat hij het magische instructieboek heeft gevonden wordt hij door een heks van zijn magie ‘beroofd’ en gevangen genomen door het leger van de vijand. Daar bereidt hij zich voor op het eindspel, als speler in het Ja’la-team dat speelt tegen het Ja’la-team van de keizer van de Orde. Onderwijl bezinnen zijn naaste trouwe medewerkers en lijfwachten zich op de ware betekenis van de zin: ‘Ons leven behoort u toe.’

Diny: Wees creatief met de middelen en mogelijkheden die je hebt. Wees de speler in het spel.